Coenen kids helpt het bewegen weer leuk te maken

Een koprol over een klimtoestel. Voetballen op het pleintje. Hinkelen. Springen en dansen. Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen hun motoriek en zintuigen.


Maar bij sommige kinderen wijkt de motorische of zintuiglijke ontwikkeling af van de normale gang. Oorzaak kan bijvoorbeeld een aandoening aan het bewegingsapparaat of een operatie zijn. De therapeuten van Coenen-Kids in Horst helpen de kinderen met gerichte oefeningen.

Neem contact met ons op

Wat kan Coenen Kids in Horst allemaal herstellen?

Kinderfysiotherapie is het specialisme van fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar. Dat begint al bij baby’s. Die kunnen bijvoorbeeld last hebben van lichamelijke spanning of een voorkeurshouding aannemen. Maar ook peuters en schoolgaande kinderen kunnen allerlei fysieke problemen ontwikkelen. Wilt u weten of kinderfysiotherapie voor uw kind nodig is?

Leg de situatie aan ons voor

Baby's en Zuigelingen

Al voor de geboorte is uw baby hard bezig met ontwikkelen. Tijdens en na de bevalling komen er nieuwe krachten op het lichaam te staan. De groei gaat gestaag verder, en daar kan weleens iets misgaan. Ziet u uw baby overmatig strekken, neigt hij of zij steeds naar dezelfde kant of blijft de motorische ontwikkeling achter? Reden om naar Coenen Kids in Horst te gaan.

.

Peuters en kleuters

Door op eigen benen te leren staan, traint je kleine het evenwicht. Spieren worden op een nieuwe manier gebruikt. Duurt deze ontwikkeling lang, verloopt het niet soepel of ontstaat er een afwijkend looppatroon? Waarschijnlijk kan Coenen Kids in Horst uw kind begeleiden in de volgende stappen.

Basisschoolkinderen

Fysiotherapeutische problemen bij basisscholieren uiten zich op talloze manieren. Het kan fysiek zijn, maar wees ook alert als er zich mentale problemen voordoen. Mindere ruimtelijke oriëntatie, prikkelbaarheid, schrijfproblemen of ademhalingsproblematiek kunnen een fysieke oorsprong hebben. Meestal weet de schoolarts raad, maar bij twijfel kan een bezoek aan de kinderfysio geen kwaad.

jongeren

Bij jongeren op de middelbare school gaan nieuwe fysieke problemen spelen. Het kan dan gaan over houdingsafwijkingen als scoliose of kyfose. Maar ook terugkerende hoofdpijn of rugpijn kan soms met fysiotherapie verholpen worden, evenals pijn in gewrichten.

Onze kinderfysiotherapeutische specialismes

Voor specifieke problemen is specifieke expertise nodig. Coenen Kids helpt bij afwijkingen aan het bekken, en bij problemen met sensorische informatieverwerking.

Kinderbekkenfysiotherapie

Met deze specialisatie helpen wij jonge kinderen bij problemen met poepen en plassen. Bijft uw kind hierin achter, en komen ongelukjes op latere leeftijd nog regelmatig voor? Dan biedt Fysiotherapie Coenen uitkomst.

sensorische informatieverwerking

Reageert uw kind heel sterk op de dingen die het ziet, hoort, ruikt of voelt? Of mist het juist objecten, stoot hij of zij vaak per ongeluk dingen om of valt hij of zij veel? Een afwijking in de informatieverwerking kan de oorzaak zijn. Coenen Kids kan hier mogelijk bij helpen.

fitkids

Kinderen met een chronische aandoening of beperking zijn met stilzitten niet geholpen. Bewegen is fijn en gezond, en moet waar mogelijk gewoon doorgaan. FitKids is een oefenprogramma om de fysieke en mentale conditie van uw kind zo ver mogelijk te verbeteren. Uw kind kan hier bij Coenen Kids aan meedoen.

Wilt u meer weten?


Neem contact met ons op

Fysiotherapie M. Coenen-Duchateau

Venrayseweg 12A
5961 AG Horst

kinderfysiotherapie Coenen Kids

Venrayseweg 14B

5961 AGHorst

Contact opnemen

 077-3980825

 info@fysiocoenen.nl

contact opnemen

 077-3981877

 kinderfysio@fysiocoenen.nl

openingstijden

Maandag - Woensdag 07:30 - 22:00

Donderdag - Vrijdag 07:30 - 18:30

Zaterdag 08:20 - 18:30

Zondag Gesloten

Parkeermogelijkheid via de inrit naast huisnummer 12