U valt tijdens het sporten. Polsbreuk. Na 6 weken mag het gips eraf. Maar uw pols weigert dienst. Stijf en krachteloos.

Therapievormen van Fysiotherapie M. Coenen-Duchateau in Horst

Alle spieren, banden, gewrichten en zenuwen samen noemen we het bewegingsapparaat. Klachten aan dit systeem ontstaan natuurlijk niet alleen door sportblessures. Met verschillende therapievormen werken we aan uw optimale beweging. Tijdens de intake bepalen we welke van onze behandelvormen geschikt zijn voor uw probleem. Heeft u vragen over onze therapievormen?

Neem contact met ons op

Oefentherapie

Bij de behandeling van uw klachten maakt de fysiotherapeut gebruik van oefeningen.

Die hebben uiteenlopende doelen:

  • Vergroten van lokale of algehele spierkracht.
  • De stabiliteit van uw lichaam of een gewricht verbeteren. 
  • De beweeglijkheid van een gewricht vergroten. 
  • Lengen van verkorte spieren. 
  • Verkortingen in de (onder)huid opheffen, die bijvoorbeeld zijn ontstaan door littekens. 
  • Uw houding corrigeren of de coördinatie van uw beweging verbeteren. 
  • Uw ademhaling, bloedcirculatie, stofwisseling, lymfetransport, en daarmee uw algehele conditie optimaliseren.

Manuele Therapie

Deze therapie passen we toe als u een functiestoornis heeft in een gewricht. Bewegen is pijnlijk. Soms straalt de pijn uit naar andere delen van uw lichaam. 


De behandeling bestaat uit zacht trekken of duwen, soms aangevuld met gedoseerde impulstechnieken. In de meeste gevallen moet u uw herwonnen beweeglijkheid oefenen.

Manuele Lymfedrainage / Oedeemtherapie

Lymfe is lichaamsvocht dat bacteriën en schadelijke stoffen vernietigt in de weefsels buiten de bloedbaan. Het transport van het vocht verloopt via de lymfevaten. Onderweg zuiveren lymfeknopen in de hals, oksels en liezen het vocht. 


Lymfoedeem ontstaat als het transport belemmerd wordt. Ook als lymfeknopen operatief worden verwijderd, bijvoorbeeld ter preventie van uitzaaiingen bij kanker, ontstaan er transportproblemen in het systeem. Met manuele lymfedrainage en oedeemtherapie leiden we het transport in nieuwe banen.

Kinderfysiotherapie

Gaat de ontwikkeling van de motoriek of zintuigen bij uw kind niet probleemloos? De kinderfysiotherapeuten van Coenen-Kids bieden een helpende hand met gerichte oefeningen. We helpen kinderen tot 18 jaar met klachten aan het bewegingsapparaat  of met een achterstand in de sensomotorische ontwikkeling.

Bekkenpijnproblematiek

De botstructuren van het bekken zijn door een ingewikkeld systeem van kapsels, banden, en spieren met elkaar verbonden. Bekkeninstabiliteit leidt tot pijnklachten en overbelasting in die verbindingen. Deze klachten zijn vaak gerelateerd aan zwangerschap. Maar het komt ook bij mannen en niet-zwangere vrouwen voor. Met gerichte fysiotherapie verminderen we uw klachten en verhogen we de sluitkracht van het bekken. Tevens bieden wij gespecialiseerde cursussen aan, voor- en na de bevalling. Klik hier voor meer informatie.

Bekkenbodemproblematiek

We spreken van bekkenbodemproblematiek wanneer u functionele klachten heeft in de onderzijde van het bekken; het gebied van staartbeen tot schaambeen. Fysiotherapie Coenen behandelt bekkenbodemproblematiek met oefentherapie. Wij hebben geen bevoegdheid tot inwendig handelen. Daarvoor verwijzen we u naar een gespecialiseerde bekkentherapeut.

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn verhardingen in de kleine spiervezels die, door overprikkeling van gerelateerde zenuwvezels, uitstralende pijn veroorzaken in het omliggende gebied. Met speciale massagetechnieken verminderen we de overprikkeling in deze punten.

Dry Needling

Met Dry Needling prikken we triggerpoints aan. Dat zijn lokale verhardingen in een spier die we ook spierknopen noemen. Die ontstaan door langdurige, eenzijdige beweging tijdens werk of sport. Ook langdurige stress of depressies kunnen de oorzaak zijn.

De therapeut van Coenen Fysiotherapie onderzoekt waar in de pijnzone de triggerpoints zitten. Tijdens het aanprikken spant de spier snel, waarna die zich langdurig ontspant. We gebruiken hetzelfde type naald als bij acupunctuur. Er wordt geen vloeistof ingespoten.

Sensomotorische training

Sensomotoriek is een samentrekking van sensoriek en motoriek. Sensoriek is het verwerken van prikkels door middel van uw zintuigen.
Het vermogen om te kunnen bewegen, noemen we de motoriek. Sensoriek en motoriek zijn sterk met elkaar verbonden. Een verstoorde sensomotoriek op jonge leeftijd belemmert de ontwikkeling van een kind, ook op sociaal emotioneel gebied. Fysiotherapie Coenen helpt uw kind met gerichte training.

Beweging op maat

Blijf in beweging nadat u uw behandelperiode met succes heeft afgerond. Anders loopt u het risico dat uw klacht terugkomt. Is sporten voor u niet de normaalste zaak van de wereld? Weet u niet welke sport bij u past? Neem deel aan ‘Bewust In Beweging Op Eigen Niveau’. U sport onder de deskundige leiding van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Coenen. U betaalt € 60,- voor een blok van 10 lessen.

Aanmelden

Fysiotherapie M. Coenen-Duchateau

Venrayseweg 12A
5961 AG Horst

kinderfysiotherapie Coenen Kids

Venrayseweg 14B

5961 AGHorst

Contact opnemen

 077-3980825

 info@fysiocoenen.nl

contact opnemen

 077-3981877

 kinderfysio@fysiocoenen.nl

openingstijden

Maandag - Woensdag 07:30 - 22:00

Donderdag - Vrijdag 07:30 - 18:30

Zaterdag 08:20 - 18:30

Zondag Gesloten

Parkeermogelijkheid via de inrit naast huisnummer 12